Harrastaminen

Harrastuksen aloittamiseksi riittää, että on vähintään 16-vuotias. Harjoittelu aloitetaan perustason treeneissä maanantaisin Kilpijärven koululla. Siellä opitaan peruspotkut, -lyönnit, -torjunnat. Alussa keskitytään erityisesti liikkuvuuden sekä motoriikan parantamiseen ja perusteiden oppimiseen. Perusharjoituksissa luodaan jokaiselle tarvittava kunto-  ja tekniikkapohja, jotta lajia voi harrastaa turvallisesti jatkossa. Lauantaisin Iisalmen Kankaan liikuntahallin tatamilla pääsevät peruskurssilaisetkin treenaamaan.  Myöhemmin tekniikat vaikeutuvat ja harjoitukset monipuolistuvat mitä ylemmän vyöasteen saavuttaa. Kujaku Ryu Goshinjutsu leirejä järjestetään kaikille halukkaille useampana kertana vuodessa ympäri Suomea.

 

Salikäyttäytyminen

Tule ajoissa treeneihin, jos myöhästyt, jää tatamin reunalle kumarra  ja jää odottamaan ohjaajan lupaa liittyä harjoituksiin. Muista sammuttaa matkapuhelin tai laita äänettömällä. Ei ole mukavaa jos puhelin soi kesken treenien ja treeni keskeytyy. Asiallinen käyttäytyminen muita treenaajia ja ohjaajia kohtaan.

Kumarrus

- Harjoitus aloitetaan ja lopetetaan kumarruksella.

- Salin ovella/tatamille tehdään kumarrus kun siellä on ohjaajia tai muita harrastajia.

- Kumarra aina parillesi harjoituksen yhteydessä ja ohjaajalle jos hän on neuvonut sinua.

Hygienia

- Pese jalat ja käytä sisäjalkineita siirtyessäsi pukuhuoneesta tatamille.

- Ota korut pois ennen treenin alkua.

- Leikkaa sormien-ja varpaiden kynnet.

Vyöarvot

Kujaku Ryû Goshinjutsun vyöarvot:       

6.kyu Valkoinen
5.kyu Keltainen
4.kyu Oranssi
3.kyu Vihreä
2.kyu Sininen
1.kyu Ruskea
1.dan Musta
2.dan Musta ja kaksi viivaa
3.dan Musta ja kolme viivaa
4.dan Musta ja neljä viivaa
5.dan Musta ja viisi viivaa
6.- 8.dan Punavalkoinen


Kyu-asteet ovat oppilas-asteita ja dan-asteet ovat opettaja-asteita.

Treeneihin ilmoittautuminen

Viäntäjät käyttävät pääasiassa Nimenhuutoa treeneihin ilmoittautumisessa. Suositeltavaa on ilmoittautua nimenhuudossa tarpeeksi ajoissa, jotta ohjaaja näkee ketä on tulossa ja osaa ilmoittautujien perusteella suunnitella ja valmistella treenit. Nimenhuudon löydät linkeistä.